APA yazım stili

Kaynaklara göndermeler, metnin içinde açılacak ayraçlarla yapılmalıdır. Ayraç içinde yazar(lar)ın soyadı, kaynağın yılı, sayfa numaraları bulunmalıdır. Karşılaşılabilecek farklı durumlar için aşağıdaki örnekler verilmiştir:

• Kanıtlanmıştır (Kıray, 1992:160-165).
  • Yasa (1990:16)'nın belirttiği gibi.
  • (Kösemihal ve Berkes, 1971:265).
  • (Gökçe vd., 1994:33-35).
  • (Fındıkoğlu, 1976:1365; Ülken, 1979:284-285)

Metinde gönderme yapılan bütün kaynaklar, kaynakçada belirtilmeli; gönderme yapılmayan kaynaklar, kaynakçaya konmamalıdır. Kaynaklar, ayrı bir sayfada alfabetik sırayla yazılmalıdır. Dergi ve derlemelerdeki makalelerin sayfa numaraları kesinlikle belirtilmelidir. Kaynakçada aşağıda örneklenen biçim kurallarına uyulmalıdır:

• GÖKÇE, Birsen    2004    Türkiye'nin Toplumsal Yapısı ve Toplumsal Kurumlar, Ankara: Savaş Yayınları, 2. Baskı.
  • KONGAR, Emre (der.)    1982    Türk Toplumbilimcileri, İstanbul: Remzi Kitabevi.
  • ATAY, Tayfun    1996    "Sosyal Antropoloji'de Yöntem ve Etik Sorunu: 'Klasik Etnografi'den Diyalojik Etnografi'ye Doğru", iç. İnsan, Toplum, Bilim: 4. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi Bildiriler 1995 (der. Kuvvet Lordoğlu), İstanbul: Kavram Yayınları, s.221-240.
  • ÖZCAN, Y. Ziya ve Ali ÇAĞLAR    1994    "Who are the Future Police Elites? Socio-economic Background of the Students of Police Academy in Turkey", Policing and Society, Cilt: 3, No: 4, s.287-301.

Daha geniş bilgi için http://www.apastyle.org/ adresindeki bilgilere bakabilirsiniz.

Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü ve Editör (General Director)
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Editörler / Editors
  • Prof. Dr. Ali ERGUR
    Galatasaray Üniversitesi
  • Prof. Dr. Kezban ÇELİK
    TED Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Besim Can ZIRH
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yardımcı Editörler / Assistant Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU
  • Yavuz YAVUZ
Dil Editörleri / Language Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU (Türkçe)
  • Yavuz YAVUZ (İngilizce)
Yayın Kurulu / Editorial Board
  • Aysu KES ERKUL
    Hacettepe Üniversitesi.
  • Cansu ÇOBANOĞLU
    İstanbul Teknik Üniversitesi.
  • Erhan AKARÇAY
    Anadolu Üniversitesi.
  • Gülçin CON WRIGHT
    TED Üniversitesi.
  • İlhan Zeynep KARAKILIÇ
    Bahçeşehir Üniversitesi.
  • Kurtuluş CENGİZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Yavuz YAVUZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Zehra Nurdan ATALAY
    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi.
Yönetim Yeri ve Yazışma Adresi / Address
Sosyoloji Derneği
Mebusevleri Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:9/5 Çankaya Ankara
Tel: +90(312) 222 12 52
E-Posta:sosder@gmail.com
www.sosyolojidernegi.org.tr
Yer aldığı indeksler
- TÜBİTAK ULAKBİM "Sosyal Bilimler Veri Tabanı"
Lisanslar

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nin açık erişimli makaleleri Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0-https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) olarak lisanslıdır.