Kuş Gribinin Sosyal Etkileri: Türkiye ve Endonezya Karşılaştırması

ÖZET

"Risk Toplumu" ve "Dünya Risk Toplumu" kavramlarına dayanılarak bu çalışmada, Türkiye ve Endonezya'da gözlemlenen kuş gribi salgını özelinde her iki toplumun söz konusu salgına yönelik tutum, davranış ve bilgi seviyelerinin karşılaştırması yapılmaktadır. Çalışmanın sonuçlarına göre, her iki toplum içinde ve arasındaki demografik, sosyo-ekonomik ve kültürel farklılıkların afet riskinin anlaşılması ve ona yönelik tutum ve davranışların geliştirilmesinde etkili olduğu ortaya çıkmaktadır.

Social Effects Of Avian Influenza: A Comparison Of Turkey And Indonesia

ABSTRACT

In this paper, by depending on the concepts of "risk society" and "world risk society" it is aimed to compare the attitudes, behaviors and level of knowledge of respondents from Turkey and Indonesia with respect to case of avian influenza in order to establish effective disaster management program. According to the results of this study, it is revealed that demographic, socio-economic, and cultural differences within and between societies lead to various way of understanding risks and attitudes and behaviors related to them.

Devam...