Ahmet Sinan TÜRKYILMAZ

Prof. Dr., Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Sosyal Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı
e-Posta Adresi: aturkyil@hacettepe.edu.tr
Yazışma Adresi: Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Sosyal Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı Beytepe Kampüsü, 06800, Beytepe, Ankara
Orcid ID: 0000-0002-2783-932X
Profesör Doktor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümünden mezun olmuştur. Master ve Doktora derecelerini Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü (HÜNEE) Teknik Demografi A.B.D’dan almıştır. 2000 yılında Michigan Üniversitesinde, “Institute for Social Research” bünyesindeki “Sampling Program for Survey Statisticians” programını tamamlamış, 2001-2002 yıllarında aynı kurumda doktora tez çalışmasını bitirmiş ve araştırmacı olarak çalışmıştır. 2010 yılında "Demografi Doçenti" olmuştur. Halen HÜNEE Sosyal Araştırma Yöntemleri A.B.D başkanı ve müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. 1995’den bu yana enstitünün gerçekleştirdiği yerel ve ülke çapındaki araştırmalarda yer almıştır. 1998, 2003, 2008 ve 2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırmaları, 1996 Uluslararası Göç Araştırması, 2005 Türkiye Göç Araştırması, 2006 Türkiye Anne Ölümleri Çalışması, 2008 ve 2014 Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması, 2010 Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması ve 2014 Hastalık Yükü Çalışması bu araştırmalar arasında sayılabilir. 2013 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırmasının proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır. UNICEF MICS (Multiple Indicator Cluster Surveys) araştırmaları, ECARO Bölgesi (Avrupa ve Orta Asya Bölgesi) Örnekleme danışmanıdır. Özellikle araştırma ve örnekleme tasarımı, istatistiksel analizler, hayat tabloları ve nüfus projeksiyonları konularında yoğunlaşmıştır.