Ali ERGUR

Prof. Dr., Galatatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü

e-Posta Adresi:aergur@yahoo.com

Yazışma Adresi: Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çırağan Cad. 36, 34349 Ortaköy – İstanbul

Orcid ID:0000-0001-8510-4287

Profesör Doktor. 1966 yılında Atina’da doğdu. 1985 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1989’da lisans, aynı üniversitede Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında 1992’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Doktora Programı’ndan 1997 yılında mezun oldu. 1990-2000 arasında Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılından bugüne Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. İletişim sosyolojisi, teknoloji, sanal gerçeklik, gözetim, tüketim, sanayi-sonrası toplum, ekonomik seçkinler, kültür sosyolojisi, müzik sosyolojisi alanlarında bilimsel çalışmalar yürütmüştür. Bu alanlarda akademik makale ve kitapları yayınlanmıştır.