Esra GEDİK

Yrd. Doç. Dr.
Bozok Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü
esra.gedik@bozok.edu.tr
2005 yılında Marmara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.) bölümünden mezun oldum. Daha sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programını “Ideological Ambivalence of Motherhood in case of ‘Mothers of Martyrs’ in Turkey.” tezi ile 2008’de tamamladım. Aynı üniversitede Sosyoloji bölümünde doktora programına başladım. 2010 yılında yeterlilik sınavımı geçtim ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji’deki doktoramı "Trapped in-between State, Market and Family: Experiences of Moderately Educated Divorced and Widow Women" adlı doktora tezi ile 2015’de tamamladım. Ağustos 2015’ten beri Bozok Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak çalışmaktayım. Militarizm, milliyetçilik, kadın emeği, kadın hakları, LGBTİ, televizyonda ve sinemada kadınlık-erkeklik ve Türkiye'de toplumsal cinsiyet konularında çalışmalarım bulunmaktadır.