Itır ERHART

Yrd. Doç. Dr.
İstanbul Bilgi Üniversitesi  Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Itır Erhart 1975'te doğdu. Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. 1999 yılında aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı. Aynı yıl Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü'nde ders veren Erhart’ın ilgi alanları toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya. Dr. Erhart şu sıralar biyopolitikalar ve kadın taraftarlar üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Erhart'ın Ben Neyim?, Kişiler ve İnsanlar Üzerine Bir Çalışma, adlı bir kitabı ve spor sosyolojisi, medya ve insan hakları, ve sosyal girişimcilik üzerine makaleleri bulunuyor. 2012'de yayınlanan 'The Disabled Sporting Body and The Media', Akdeniz İletişim, ve 2013'de yayınlanan 'Ladies of Besiktaş: A dismantling of male hegemony at Inönü Stadium', International Review for the Sociology of Sport ve 2010'da yayınlanan 'Privacy, Confidentiality and the Press', Empedocles bunlardan bazıları. Erhart ayrıca Türkiye'nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım'ın kurucuları arasında. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında "Fark Yaratanlar" programına konuk oldu ve 2010 yılında Ten Outstanding Young Persons jüri özel ödülünü aldı. SOGLA'da, YGA'da ve pek çok üniversitede sosyal girişimcilik ve spor üzerine eğitimler verdi