Meltem İNCE YENİLMEZ

Doç. Dr., Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü
e-Posta Adresi: meltem.ince@yasar.edu.tr
Orcid ID: 0000-0002-4689-3196
Doğu Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Doğu Akdeniz Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nde Yüksek Lisans, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik görevine, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Doktora Asistanı olarak devam etmiştir. 2008 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak başlamış, 2011 yılında Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. 2011-2012 yılları arasında University of Cambridge’te post-doktorasını tamamlamış, 2014 yılında Yaşar Üniversitesi’nde Doçent kadrosuna naklen atanmıştır. 2014-2015 yılları arasında University of California, Berkeley’de ve 2015-2016 yaz döneminde Georg-Universitat-Gottingen’de araştırmalarını tamamlamıştır. Kadın işgücüne olan talep, kadın girişimciler, cinsiyet eşitliği, mesleki ayrımcılık, cam tavan sendromu ve kriz zamanlarında kadınların yaşadığı sorunlar gibi konularda ilgi duymaktadır.