Safa KOÇOĞLU

Dr. , Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Danışmanı – Avukat
e-Posta Adresi: safakocoglu@gmail.com
Orcid ID: 0000-0003-2203-8424
Safa Koçoğlu Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2006 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 2011 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. Bu başarısı vesilesiyle mezun olduğu üniversitede tam burslu yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etti. 2013 yılında “Vasiyet Tasarrufunun Hükümsüzlüğü” konulu yüksek lisans teziyle Özel Hukuk Ana Bilim Dalı ikincisi olarak mezun oldu. 2014 yılında doktoraya kabul edilen Koçoğlu, 2018 yılında “Boşanmanın Çocuk Açısından Sonuçları” konulu tez çalışması ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalından doktor unvanı aldı.

Avukatlık stajını tamamladıktan sonra özel sektörde bir süre avukat olarak çalışan Koçoğlu, kamuda görev aldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda avukat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bakanlık müşaviri olarak çalıştı. Gençlik ve kadın hakları alanlarında çalışmalar yapan Koçoğlu, ilgi alanındaki STK’ların kuruluşlarında aktif olarak çalıştı. Kurucusu olduğu kurumların yönetim birimlerinde sorumluluk gerektiren görevler üstlendi. Bu görevleri yürütürken hukuk, gençlik, insan hakları ve kültür-sanat alanlarında birçok projenin koordinatörlüğünü yürüttü.

Günümüzde toplum-kamu ilişkilerinin dengelenmesinde sivil toplum kurumlarının gerekliliği ve öneminin bilinciyle çalışmalarını sürdüren Koçoğlu, halen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde akademik çalışmalarını ağırlıklı olarak çocuk ve gençlik hakları, ailenin güçlendirilmesi, sivil toplumun hakları, kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığı/eşitsizliği, sosyal dışlanma ve kalkınma alanlarında yürütmektedir.