Taziye
Kapat
SOMA faciası...

Ülkeyi yasa boğan Soma faciası nedeniyle başta hayatını kaybeden işçilerin aileleri olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı dileriz.

Keşke hepimizin özelleştirme ve taşeronlaşmanın yarattığı güvensiz çalışma koşullarına odaklanması için bu kadar büyük bir bedel ödenmesi gerekmeseydi. Karbondioksit kirliliği ve iklim değişikliğine neden olan kömürden nefret etmek için böyle acı bir tecrübe yaşamasaydık. Sanki tüm yurdu zehirli bir hava sardı, hepimiz nefes almakta zorlanıyoruz. Şimdi ne olacak? Her şey kaldığı yerden nasıl devam edecek? Sosyoloji Derneği olarak tüm sosyologları bu konularda kafa yormaya ve öneri geliştirecek çalışmalar yapmaya davet ediyor ve kimsenin hayatta kalmak için hayatını ortaya koymak zorunda olmadığı bir dünya diliyoruz.

Sosyoloji Derneği Yönetim Kurulu

Public Release

12 Jun 2013
Gezi Parkı Protestoları, Ankara

The “protest movement” that started in “Gezi Park” 15 days ago and which has since then spread to the entire country by the help of social media needs to be read accurately by each and every segment of the society.

As evidenced by various studies, this new social movement differs from other existing social movements in that it is both non-partisan and non – ideological. The movement occurred as a democratic “reaction” against the arbitrary practices of the Government, which gets stronger everyday. The level of protest by the young has been growing due to unproportionate level of intervention by the police force. (…)