Kapat
10 Ekim Faciası...

10 Ekim 2015 sabahı barış mesajları vermek için Türkiye'nin her bir köşesinden gelerek büyük bir özveri ve toplumsal sorumluluk ile Ankara'da toplanan yurttaşlar hain bir saldırıda katledilmiştir.

Ülkesinin geleceği için ses çıkaran, sorumluluk alan kitleleri yok etmek isteyenlerin tüm toplumsal kesimleri hedef aldığını biliyoruz. Barış yolunda yaşamlarını yitirenler ve yaralananlar için sonsuz üzüntülerimizi tüm topluma iletirken, ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyoruz.

Sosyologlar olarak bu gibi vahşice saldırıların bizleri, bilim, özgürlük ve eşitlik yolunda mücadeleden döndüremeyeceğini; barış ve adalet hedefleriyle yolumuza devam edeceğimizi duyurmak isteriz.

Sosyoloji Derneği Yönetim Kurulu

Public Release

12 Jun 2013
Gezi Parkı Protestoları, Ankara

The “protest movement” that started in “Gezi Park” 15 days ago and which has since then spread to the entire country by the help of social media needs to be read accurately by each and every segment of the society.

As evidenced by various studies, this new social movement differs from other existing social movements in that it is both non-partisan and non – ideological. The movement occurred as a democratic “reaction” against the arbitrary practices of the Government, which gets stronger everyday. The level of protest by the young has been growing due to unproportionate level of intervention by the police force. (…)