Dergi Hakkında

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, Sosyoloji Derneği’nin ülkemiz sosyal bilimcileri arasında etkileşimi arttırmak, üretilen bilginin yaygınlaşmasını sağlamak, akademik üretimde bir standart oluşturmak ve ülkede gerçekleştirilen sosyolojik çalışmaları uluslararası literatüre taşımak için 1997 yılından bugüne ulusal hakemli bir dergi olarak yayınlanmaktadır. 1999 yılında bir cilt, 2 sayı olarak yayınlanan dergi 2000 yılından itibaren Bahar (Nisan) ve Güz (Ekim) olmak üzere yılda 2 kez okuyucularına ulaştırılmıştır. 2010 yılı Bahar sayısından başlayarak Nisan ve Ekim aylarında yılda iki kez elektronik ve açık erişim politikasını benimseyen bir dergi olarak yayınlanmaktadır.

Daha önce 1302-4426 ISSN Numarası olan dergi çevrimiçi yayınlanmaya başladıktan sonra 2148-9947 ISSN Numarasını almıştır. Dergi, sözleşmeye dayalı olarak arşiviyle birlikte TÜBİTAK-ULAKBİM DergiPark’a katılmıştır. Yayınlanan makalelere bu sistem aracılığıyla DOI numarası verilmekte olup, derginin tüm içeriğine DergiPark sayfasından http://sosyolojidernegi.dergipark.gov.tr/sosars ve derginin web sayfası https://sosyolojidernegi.org.tr/dergi/ adreslerinden ulaşılabilir.

About the Journal

Journal of Sociological Research (SAD/JSR) is a national, refereed journal that is being published by the Sociological Association of Turkey since 1997, with the objective of raising interaction among social scientists in Turkey, spreading the information produced by them, setting a standard in academic research and carry the sociological researches conducted in the country towards the international literature. The journal had been published as a single-volume comprised of two issues in 1999 and since 2000 it is being published biannually in Spring (April) and Autumn (October). Beginning from the Spring issue of 2010, the SAD/JSR is being published as a biannual online journal embracing a commitment to open-access policy.

While the former ISSN of the journal was 1302-4426, it took up the ISSN of 2148-9947 after turning online. The SAD/JSR contractually joined the TÜBİTAK-ULAKBİM DergiPark with its archive. The articles that are published in the journal receive DOI numbers through this system and the entire content is accessible through the DergiPark page, http://sosyolojidernegi.dergipark.gov.tr/sosars and the journal website, https://sosyolojidernegi.org.tr/dergi/.

Künye
Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü ve Editör (General Director)
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Editörler / Editors
  • Prof. Dr. Ali ERGUR
    Galatasaray Üniversitesi
  • Prof. Dr. Kezban ÇELİK
    TED Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Besim Can ZIRH
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yardımcı Editörler / Assistant Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU
  • Yavuz YAVUZ
Dil Editörleri / Language Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU (Türkçe)
  • Yavuz YAVUZ (İngilizce)
Yayın Kurulu / Editorial Board
  • Aysu KES ERKUL
    Hacettepe Üniversitesi.
  • Cansu ÇOBANOĞLU
    İstanbul Teknik Üniversitesi.
  • Erhan AKARÇAY
    Anadolu Üniversitesi.
  • Gülçin CON WRIGHT
    TED Üniversitesi.
  • İlhan Zeynep KARAKILIÇ
    Bahçeşehir Üniversitesi.
  • Kurtuluş CENGİZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Yavuz YAVUZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Zehra Nurdan ATALAY
    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi.
Yönetim Yeri ve Yazışma Adresi / Address
Sosyoloji Derneği
Mebusevleri Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:9/5 Çankaya Ankara
Tel: +90(312) 222 12 52
E-Posta:sosder@gmail.com
www.sosyolojidernegi.org.tr
Yer aldığı indeksler
- TÜBİTAK ULAKBİM "Sosyal Bilimler Veri Tabanı"
Lisanslar

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nin açık erişimli makaleleri Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0-https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) olarak lisanslıdır.