Ücretlendirme Politikası

Makale başvuru, değerlendirme ve yayın süreçlerinde herhangi bir ücret (gönderim, işlemleme vb.) alınmamaktadır. Sosyoloji Araştırmaları Dergisi bilginin toplum yararına kullanımını desteklemek için açık erişim ilkesini benimsemektedir. Okurlar dergi makalelerine açık bir şekilde erişebilir, makaleleri çevrimiçi okuyabilir ya da PDF dosyası olarak indirebilir. Ayrıca Sosyoloji Araştırmaları Dergisi açık erişim politikasını benimseyen bir dergi olarak dergide yayınlanan tüm içerik herkes için ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ancak dergide yayınlanan içerik ticari amaçlar için kullanılamaz. Dergide yer alan tüm içerik yayıncı ve yazarın izni olmaksızın tam metin olarak ya da dergi tam dosya olarak çevrimiçi okunabilir, tüm içerik indirilebilir, kopyalanabilir. Ancak Sosyoloji Araştırmaları Dergisi açık erişim olmasına karşın bilimsel etik kurallara göre atıf yapılması koşuluyla söz konusu okunabilme, indirilebilme, kopyalanabilme, link verilebilmesine olanak sağlar.

Open-Access Policy

No charges are (submission, processing, etc.) applied in the submission, evaluation and publication processes. The SAD/JSR embraces the open-access policy in order to support the usage of knowledge in the benefit of the society. Readers can access the journal articles openly, read them online or download them in PDF form. Moreover, the SAD/JSR provides the entire content published in the journal free of charge to everyone. However, the journal content cannot be used for commerical reasons. The entire content of the journal can be read as full text or full file online, without the permission of the publisher and the author while it can be downloaded and copied as well. However, despite being open-access, the SAD/JSR can be read, downloaded, copied and hyperlinked in this manner with the condition of being cited in accordance with scientific rules of ethics.

Künye
Sahibi, Genel Yayın Yönetmeni, Yazı İşleri Müdürü ve Editör (General Director)
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu
Editörler / Editors
  • Prof. Dr. Ali ERGUR
    Galatasaray Üniversitesi
  • Prof. Dr. Kezban ÇELİK
    TED Üniversitesi
  • Dr. Öğr. Üyesi Besim Can ZIRH
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Yardımcı Editörler / Assistant Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU
  • Yavuz YAVUZ
Dil Editörleri / Language Editors
  • Cansu ÇOBANOĞLU (Türkçe)
  • Yavuz YAVUZ (İngilizce)
Yayın Kurulu / Editorial Board
  • Aysu KES ERKUL
    Hacettepe Üniversitesi.
  • Cansu ÇOBANOĞLU
    İstanbul Teknik Üniversitesi.
  • Erhan AKARÇAY
    Anadolu Üniversitesi.
  • Gülçin CON WRIGHT
    TED Üniversitesi.
  • İlhan Zeynep KARAKILIÇ
    Bahçeşehir Üniversitesi.
  • Kurtuluş CENGİZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Yavuz YAVUZ
    Ankara Üniversitesi.
  • Zehra Nurdan ATALAY
    Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi.
Yönetim Yeri ve Yazışma Adresi / Address
Sosyoloji Derneği
Mebusevleri Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:9/5 Çankaya Ankara
Tel: +90(312) 222 12 52
E-Posta:sosder@gmail.com
www.sosyolojidernegi.org.tr
Yer aldığı indeksler
- TÜBİTAK ULAKBİM "Sosyal Bilimler Veri Tabanı"
Lisanslar

Sosyoloji Araştırmaları Dergisi'nin açık erişimli makaleleri Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0-https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) olarak lisanslıdır.